Dorich: "Film Angeline Jolie finansirala Saudijska Arabija"

image

 

Američki novinar srpskog porekla William Dorich ističe da se po Hollywoodu priča da je film „U zemlji krvi i meda“ finansiran iz Saudijske Arabije, a da je glumica Angelina Jolie, koja ga je režirala, odabrana zbog svojih političkih stavova.

 

„Ona nije neuka. Bliska je vašingtonskim političarima. A njen otac, holivudski glumac John Voight, pohađao je Stepinčevu srednju školu u New Yorku. Izgrađena je 1950. godine i dobila je ime po hrvatskom katoličkom svešteniku osuđenom za zločine nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu“, rekao je Dorich.

Činjenica da je njen otac John Voight praktično đak Alojzija Stepinca, kaže on, možda je ključ antisrpske kampanje Angeline Jolie.

Dorich je za beogradske „Večernje novosti“ rekao da je Jolijeva potrošila 13 miliona dolara za ovaj film, ali da joj donosi malu zaradu, dok ga je jedan bioskop u Los Angelesu skinuo sa repertoara posle samo tri prikazivanja, što je ogroman neuspeh.

Napomenuvši da je Srpska pravoslavna crkva u filmu optužena za zlodela, Dorich je ocenio da je film Jolijeve „pokušaj kinematografskog genocida“.

„Angelina Jolie bi možda volela da se misli da je film umetnički, ali, u suštini, ovo delo je čista anti-srpska propaganda. Režiserka publici šalje poruku da su Srbi totalno ludi, divlje zvijeri, a muslimani nevine žrtve. Na kraju špice ispisala je i ‘podatke’ o muslimanskim žrtvama i ’50.000 silovanih žena’“, navodi Dorich.

On tvrdi da je od pet holivudskih filmova posvećenih Srbima kao zločincima samo „Iza neprijateljskih linija“ zaradio novac, dok su filmski kritičari „New York timesa“ napisali da su ti filmovi „veliko razočarenje“.

„Sa toliko neuspelih filmova o ratu u bivšoj Jugoslaviji nijedan producent ne bi radio još jedan takav film, naročito posle promašaja Angeline Jolie“, istakao je Dorich.

Dorich dodaje da se u Hollywoodu, međutim, priča da će John Travolta i De Niro raditi film o Srbiji.

„Znam da De Niro voli Srbiju i ne verujem da će uraditi film koji će nas uvrediti“, uveren je Dorich.

William Dorich Todorović je rođen 1939. u Zapadnoj Virginiji, u porodici Todorović iz Krajine.Dorichu su ustaše ubile 17 rođaka u crkvi u Vojnici. Kolumnista je poznatih američkih glasila i od 1985. vlasnik izdavačke kuće „GM books“. Autor je šest knjiga, od kojih je posljednja foto-monografija o Srbiji na engleskom. Nosilac je Ordena Svetog Save.


No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse