NASTAVAK: RUDARSKO-GEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA BORISA TADIĆA BR.2

 

Rudarsko-geološka istraživanja, više nema sumnje, biće udarna tema Demokratske stranke tokom izborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. Partijski prodavci koalicione magle usmerili su sve svoje medije da još jednom obmanu, prevare, zavedu i iskoriste ubogog glasača. Otuda se, pukim izbornim slučajem, neprocenjiva nalazišta zlata svakodnevno pronalaze baš u Timočkom regionu, devastiranoj regiji iz koje stanovništvo beži glavom bez obzira.

 

 

Timočki region, sastavljen od Zaječarskog i Borskog okruga u okviru kojih se nalaze tužne opštine Knjaževac, Boljevac, Sokobanja, Negotin, Majdanpek i Kladovo, paradigma je sveukupne propasti države Srbije. Gradovi bez radnih mesta, naselja bez upotrebljive infrastrukure, višegodišnji problemi sa grejanjem, zagađenost i ko zna šta sve ne, uslovili su svojevrsni egzodus stanovništva, bežaniju iz teške bede, migraciju takvih razmera da je, recimo Majdanpek, u poslednjih deset godina ostao bez polovine stanovnka.

Imajući u vidu ovo rasipanje glasova na koje se nije računalo u strateškom marketingu Demokratske stranke, nije slučajno da su nalazišta zlata, samo tri meseca pred parlamentarne izbore, otkrivena u  Žagubici, a bogami, kako radosno javljaju tradicionalno pouzdane Večernje novosti, i u celoj timočkoj regiji.

U tekstu rudarskog naslova “Pod Timokom 1.000 tona zlata”, sumnjivo stečena kompanija Milana Beka uverava lakovernu javnost da “na području istočne Srbije vrednost ležišta plemenitih metala premašuje 50 milijardi dolara.” Novosti se pozivaju na eksperta iz SANU i Balkanske akademije nauka, profesionalnog optimistu koji kaže da ova otkrića nikog ne treba da čude jer “Ovo je područje bogato rudnicima plemenitih metala i krije rezerve od 1000 tona, a cena zlata je već dostigla cenu od 56.000 dolara po kilogramu, pa proizilazi”, računica je jasna, “da bruto vrednost ležišta ovog plemenitog metala u području koje obuhvata veliki deo istočne Srbije, premašuje 50 milijardi američkih novčanica.

 

Uz rudarski pozdrav “Srećno!”, Novosti nastavljaju sa predizbornom licitacijom prelepe budućnosti pod mudrim vođstvom Tadića i njegovog rukovodstva pod šlemovima, nabrajajući šta je sve pronađeno za ovo kratko vreme:

 

- Samo u selu Jasikovo, na ležištu “Čoka Marin”, nalazi se 240.000 tona rude koja ima 4,4% bakra, čak 14 grama zlata po toni rude i gotovo 100 grama srebra po toni izvađene rude.

- Na drugoj lokaciji koja se zove “U okolini ovog rudnika” “ima još nalazišta zlata, gotovo 120 tona tog plemenitog metala.”

- Rudnik zlata “Blagojev kamen” koji se nalazi između Majdanpeka i Kučeva, raspolaže sa 35 tona zlata.

- Ležište „Volujski ključ“ kod Kučeva ima “najmanje 10 tona zlata.

- Rudnik “Sveta Barbara” kod Majdanpeka takođe raspolaže rezervama zlata, odnosno rudom koja ima više od dva grama zlata po toni rude.

- Nalazište “Jadar” na planini Cer ima 125 miliona tona Jadarita, minerala u kome se nalaze Litijum i Bor.

 

Samo u ovom grumenu ima za dva prstena: Dulić, ekspert za sve.

 

Bilo je logično da, tamo gde se krije basnoslovno bogatstvo, stvar u svoje ruke preuzme Oliver Dulić, ministar rudarstva i još koječega, da u svojstvu ortopeda zaduženog za prirodnu okolinu, slaže bez da trepne: “U rudarstvu bi moglo da bude uposleno 35.000 ljudi”, a što objavljuju Novosti u još jednom prediznornom članku, pod bogougodnim i pobedničkim naslovom koji skida svaku brigu: “Milijarde evra u srpskim rudnicima”.

I tu Dulić, sa nepodnošljivom lakoćom iskopavanja, nabraja da ne znamo šta ćemo sa tolikim uljnim škriljcima, da geotermalna energija može zameniti 500.000 tona tečnih goriva godišnje; da geološke rezerve rude bakra iznose “najmanje 2.576 milijardi tona”, a najverovatnije i celih 7.500 milijardi tona; da se rezerve olova i nikla na našem Kosovu, a vala i u našoj Metohiji, procenjuju na “105 megatona”.

 

Sumirajući tone, megatone i milijarde dobiti, Večernje novosti su pogubile računicu, pa u toj štampanoj stvari figuriraju nešto skromniji podaci o tome da je RTB Bor proizveo 1,1 tonu zlata u 2011. godini, ili možda svega 320 kilograma zlata, kako kažu iz Bora; da je do 1935. prizvedeno 16 tona zlata i 32 tone srebra; da je do danas proizvedeno 160 tona zlata, količine koja se alhemičarskom metodom očas posla pretoči u180 tona zlata; da je u rekordnim godinama proizvodnje (tokom strašnih sedamdesetih u Tamnici naroda) kada smo bili ozbiljna država, izvađeno rekordnih 5,2 tone zlata.

 

Običnim smrtnicima koji nisu u stranačkim kombinacijama, niti su u rodbinskim, poslovnim, kumovskim, prijateljskim i švalerskim vezama sa nosiocima našeg društveno-političkog razvoja, ne preostaje ništa drugo nego da podignu sopstvene tepihe. Možda i ispod njih leži neko nalazište nafte, zlata, srebra ili makar niskokaloričnog lignita. Ako ne pronađu ništa, neka svoje žalbe i mišljenje o ovim “otkrićima” ubace u glasačke kutije.

 

#Geto Srbija

Materijal:eNovine

dulic ruda tadic timok zlato

No ratings yet - be the first to rate this.

Comments (1)

1. Pavle 21/02/2012

U ovakvoj ludnici od zemlje i u situaciji kada su sve stranke lopovcine i najveci neprijatelji ove drzave i naroda jedini izlaz je opsti bojkot izbora a zatim i svih zakona koji ne odgovaraju gradjanima kao i bojkot placanja svih racuna, dugova i kamata u bankama.
Ovo za posledicu ima izlazak na ulicu i obracunavanje sa lopovima mimo nepostenog i korumpiranog sudstva i policije.
Revolucija i nacionalizacija i oduzimanje stranim privatnicima svih firmi koje su kupljene nelegalno namestenim tenderima i po nizim cenama od realnih. Otkazivanje bilo kakvog kontakta i saradnje sa MMF-om i svetskom bankom kao i bojkot placanja dugova i kamata jer su njihovi cinovnici poslati u nasu drzavu i oni su nas zaduzili tako da su njihovi ljudi napravili dug pa onda jedino oni mogu i da ga vrate.
Detaljna analiza porekla imovine svih gradjana Srbije i oduzimanje svega za sta se nema dokaza o postenoj zaradi.
Zatvaranje tako utvrdjenih svih lopova i oduzimanje kompletne imovine njima i njihovim porodicama kao i otkazi onima koji su preko stranackih linija dobili posao.
Zabrana clanovima stranaka da mogu da vode bilo koju drzavnu firmu ili budu u upravljackom odboru.
Ukidanje stranaka i vracanje u socijalizam sa besplatnim skolstvom, zdravstvom i sportom. Bira se samo jedan covek koji ima ogromnu vlast ali ispod njega i parlament sa ljudima izabranim na izborima.
Pored priliva ogromnih sredstava oduzimanjem od lopova, smanjivanjem broja zaposlenih ukidanjem agencija i glupih randih mesta napravljenih samo da bi porodice clanova stranki imali posao, dodatne prihode stvoricemo legalizacijom marihuane, uvodjenjem zakona za legalno uzgajanje i prodaju u coffe shop-ovima, uvodjenje jos 10tak velikih muzickih festivala sa razlicitom tematikom u vecim gradovima Srbije (Beograd, Nis ...), i naravno uvodjenje Paypal-a i pomoc svima koji zele da se bave zaradom preko interneta cime bi se povecao BDP vise od 500%
Ima toga jos mnogo sto se moze uraditi ali i ovo je dovoljno za pocetak da se stane na noge i ne dozivi Grcki scenario.

Add a comment

You're using an AdBlock like software. Disable it to allow submit.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse