Srbi na severu Kosova na pragu građanskog rata !

Videvši opasnost od građanskog rata na severu, srpska vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije poslalo je na Kosovo ovih dana oko 500 srpskih policajaca, koji se nalaze u opštinama na severu Kosova, kažu izvori portala Lajmeshqip.

 

Prema tim izvorima, u sredu je ovim policajcima podeljeno oružje različitog kalibra u mestu Mali Zvečan.
Saznaje se da je među ovim policajcima regrutovano i 10 Albanaca iz Preševske doline. Cilj ovih policajaca je da zaustave građanski rat na severu i povodom toga trebali bi eliminisati srpske radikalne grupe, ako treba i fizički.
Izvori su rekli da se
ovih dana očekuje da ova policijska grupa koja je ušla na Kosovo preko alternativnih puteva, radi na eliminisanju grupe "Obraz" i "1389". Takođe, s druge strane na Kosovu je u četvrtak ušlo preko 30 osoba grupe "1389", koji su tokom noći, između četvrtka i petka bili na barikadi u selu Rudare kod Zvečana.
Krajnji cilj ovoga je da se stanje na Kosovu predstavi u svetu kao nestabilno i opasno, što svakako i jeste, s obzirom na to, da je Srbima koji žive tamo uskraćeno najosnovnije ljudsko pravo – pravo na slobodan život.

Postavlja se pitanje: Na čijoj strani je vlada R. Srbije, i za čiji interes se sve ovo radi, dok mediji u Srbiji to veoma vešto skrivaju ???!

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse