SUMNJIVA SMRT POZNATOG DOKTORA!

Srbiju potresa sumnjiva smrt poznatog doktora

Bivši direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Nenad Borojević, kome se sudi za malverzacije prilikom nabavke citostatika, pronađen je obešen na drvo u sredu u Košutnjaku. Iako sve upućuje na samoubistvo njegova porodica tvrdi: “Naš Nenad se nije ubio!”.

Prve informacije ukazivale su na to da se Borojević ubio još u utorak uveče, ali porodica, prijatelji i advokati tvrde da se ne radi o samoubistvu, a  policija je istragu usmerila u oba pravca pa su naredili hitnu obdukciju tela, piše Press. 

Takođe, Borojević se samo dan pre smrti dogovarao o nastavku ekskluzivne ispovesti za pomenuti dnevni list najavljujući otkrivanje novih detalja o aferi „Citostatik“. Podsetimo, terete ga da je sa još nekoliko lekara, mnogim pacijentima, pa čak i deci oboleloj od raka, propisivao jače i veće doze lekova samo kako bi na njima zaradio. 

Borojević, koji je bio u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom na nozi, svoj stan u centru Beograda napustio je u utorak nešto posle 18 časova. Tada ga je supruga Dragana poslednji put videla. Uveče je trebao sa njom i ćerkom Sofijom da ide na večeru, ali se nije pojavio. 

U sredu oko 15 časova, su ih obavestili da je pronađen mrtav.

Sve je vrlo sumnjivo”

Jedan od njegovih advokata Marko Kastratović kaže da je sve strašno sumnjivo.

„Jedini motiv može biti to, što je pre dva-tri dana dobio rešenje da mu se privremeno oduzima stan u zajedničkom vlasništvu sa ženom, koji su kupili na kredit. Ipak, sve je ovo vrlo sumnjivo“, rekao je Kastratović.

U ponedjeljak uveče, Borojević je večerao sa jednim od svojih najboljih prijatelja.

„Bio je dobro raspoložen, kao i prethodnih dana, bio je stabilan i psihički i fizički. Čudi me to što su telo našli u šumi. Nenad već dugo ne vozi, pitam se kako je stigao do tamo“, priča Borojevićev prijatelj.

Trpeo je veliki pritisak, ali nije bilo znakova”

Psihoterapeut dr. Zoran Milivojević je posle pažljive i detaljne analize poslednjeg Borojevićevog intervjua rekao da on nijednom svojom izjavom ili rečenicom nije nagovestio da bi se mogao ubiti.

„Videlo se da je trpeo veliki pritisak, ali iako je intervju dao neposredno pred smrt, on svojim izjavama i ponašanjem nije ničim ukazivao da će se odlučiti na tako strašan čin“, kazao je Milivojević.

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse