VIDEO: Objavljena upustva kako srušiti Facebook!

image

Na YouTube-u postavljena su upustva kako preuzeti hakerski alat LOIC i kako ga upotrebiti za napad na Facebook

 

Pre nekoliko meseci puno se pisalo o potencijalnom napadu Anonymousa na Facebook – iako su sa jednog od svojih računa na Twitteru Anonymousi demantovali te informacije, bio je dovoljan samo jedan video-zapis na YouTube-u kog je postavio nepoznati korisnik, pa da se počne uveliko pričati o 'skorom kraju Facebook-a' koji se, naravno, nije dogodio.
Posle gašenja MegaUploada jedan  korisnik je na YouTube-u ponovo objavio da je vreme za akciju i kako će, Anonymousi napasti Facebook, Twitter i YouTube, ali predstavnici ove hakerske grupe ponovo su odbacili ove tvrdnje napominjući kako nema smisla napadati kanale komunikacije kojim se i sami koriste.

Juče se na mreži pojavio još jedan video koji poziva na napade na ovu društvenu mrežu, ali ovog se puta radi o ozbiljnijoj stvari jer je korisnik AnonymousVoice777 pozvao sve da mu se pridruže u napadu na Zuckerbergovu mrežu 28. januara pa je objavio tačna upustva kako sprovesti ovaj napad.


Dakle, sada je cela stvar vezana za napad izašla iz okvira dosadašnjeg delovanja ove grupe hakera koja je napade dogovarala u svojim chat sobama jer sada, koristeći objavljena upustva, svako može skinuti program Low Orbit Ion Cannon (LOIC) koji Anonymousi koriste u svojim DDoS napadima i učestvovati u pokušaju rušenja Zuckerbergove mreže.
Korisnicima se 'garantuje bezbednost' u ovim napadima jer će u njima učestvovati 'stotine hiljada ljudi', i 'niko ne može otkriti tako veliku grupu ljudi'.
U poruci se još navodi da Facebook ima najmanje 60 hiljada servera i 'moguće ga je srušiti' pa se traži pomoć u akciji njihovog rušenja. (LINKOVI ZA DOWNLOAD PROGRAMA SE NALAZE U OPISU ISPOD VIDEA NA YOUTUBE-U)

.
Na The Next Webu kažu da je rušenje Facebooka vrlo težak zadatak – ne samo zbog 60 hiljada servera, već i zbog toga što ova kompanija ima zaposlene bezbednosne stručnjake i bivše hakere koji kontinuirano testiraju bezbednost stranice, prate trendove i ispravljaju sve propuste 'u roku od nekoliko sati'.
U svojoj izjavi za javnost, iz Facebook-a su poručili da se zbog svoje veličine stalno susreću sa pretnjama napada kao i da imaju razvijene snažne sigurnosne mehanizme, pa korisnici nemaju razloga da se plaše  za svoje lične podatke.

Oglasili su se iz Anonymousa preko svojih službenih profila na Twitteru na kojima su ponovili da ne planiraju nikakav napad – očigledno imaju 'važnijeg posla' jer su danas ujutro ponovo hakovali jednu od stranica američke vlade (onguardonline.gov) uz upozorenje da, ako dođe do izglasavanja SOPA-e i PIPA-e, pokrenuće 'nemilosrdan rat protiv korporacijskog interneta pa će uništiti brojne korporacijske i vladine stranice'.

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oVSQ3JIgIXE&w=560&h=315&hd=1]
ZA PREVOD PRITISNITE CC !

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse