Facebook ће постати ДЈ-за пријатеље

На друштвеној мрежи Facebook сада постоји заједничко слушање музике у реалном времену. Да бисте то урадили, треба да укључите ћаскање, померите курсор на име пријатеља и кликните на Listen with ("Слушај Заједно"). "Дељење" музике могу користити само корисници који су регистровани у онлајн сервис музике, као што је Rdio или Spotify.

Након што кликнете на Слушајте са пријатељима чују се исте нумере на истом месту. Ћаскајте и слушајте музику  директно у chat соби, рекао је Alexandre Rocheу службеном блогу. Корисници могу да контролишu ко може да види песме које слушају. Нова функција se постепено уводи и биће доступna свим корисницима у року од неколико недеља.

Listen with  платформа ће постати део Open Graphнајавио je генерални директор Facebook-a Марк Цукерберг  на конференцији Ф8 у септембру прошле године. Кроз нови "graph" корисници, нарочито, могу брзо приступити медијским садржајима у оквиру социјалне мреже и делити их са пријатељима. Као што је Цукерберг рекао, платформа ће довести до "потпуно новог типа социјалних апликација" и помоћи ће да се персонализује садржај.

На Ф8 власник Facebook-а је најавио партнерство са више од десетак медијских кућа, укључујући и неколико мрежних музичких сервиса - Spotify, Rdio и MOG. Захваљујући сарадњи, корисници у реалном времену могу да виде какву музику слушају и које филмове гледају њихови пријатељи.

Како функционише

Потражите music note у ћаскање Сидебар да бисте видели који од ваших пријатеља су пријављени за слушање музике. Да слушате са пријатељем, пређите мишом преко њиховог имена, а затим кликните Listen withдугме. Музика ће се репродуковати преко сервиса који ваш пријатељ користи.

Такође ћете имати могућност да разговарате о томе шта слушате. Други људи ће моћи да уживају слушајући заједно са вама, тако што ће се придружити  групном ћаскању.

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse