Švajcarska dozvoljava pirateriju za lične potrebe

 

Švajcarske vlasti misle da su filmska i muzička industrija sami krivi za ilegalno skidanje filmova i muzike

Švicarska - raj za bankare i pirate :)

 

Švajcarska je, prema uvreženom mišljenju, prilično konzervativna zemlja. Banke ne daju podatke o privatnim računima, osim kada im zapretite nuklearnim udarom, ne vole strance, ženama su pravo glasa dali tek nedavno, ali su u nekim stvarima  izuzetno  napredni.

Osim što vam je dovoljan recept od doktora na kom piše da ste alergični na određene lekove, možete otići do najbližeg uzgajivača marihuane i kupiti par vreća za punjenje jastuka, sada možete mirno download-ovati, torrent-ovati i na bilo koji drugi način skidati omiljenu muziku i drage filmove bez straha da će vas neko zbog toga proganjati.

Naime, prema zadnjim odlukama švajcarske vlade, skidanje sadržaja sa interneta koji u ostalom delu sveta podležu autorskim pravima za lične potrebe, tj. ako iste ne prodajete, je zapravo dozvoljeno i niko vam ne može ništa povodom toga.

Naravno, prvo su napravili istraživanje i došli su do zaključka da svaki puta kad se uvede neka nova tehnologija, ima onih koji se bolje ili lošije prilagode na to. Drugim rečima, poslali su poruku zabavnoj industriji, filmskoj i muzičkoj: Imate dovoljno novaca, smislite način kako ćete sprečiti pirateriju. Ako to sami ne možete, niko vam onda nije kriv!!!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zr_c5rqvSg4&w=448&h=252&hd=1]

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse