Google ima nova pravila o privatnosti!

arhiva

Google je objavio da će od svih svojih korisnika zahtevati da prihvate nova pravila o privatnosti i uslove koje će integrisati više od 60 različitih Google usluga. To zapravo znači potpuni nadzor vaših aktivnosti na njihovim stranicama.

Svi korisnici Google-a moraće da  prihvate nova pravila o privatnosti i uslove, objavljeno je iz te kompanije. Ujedno se ističe da će se na taj način integrisati više od 60 različitih Google usluga, uključujući i Gmail, YouTube i pretraživanje. 

Google će ujedno prikupljati podatke o vašoj lokaciji svaki put kada se spojite preko mobilnog telefona.

Direktorka odeljenja za privatnost u toj kompaniji, Alma Whitten, objasnila je da će Google novim načinom funkcionisanja moći kombinovati informacije koje su dobili od korisnika, sa informacijama na raznim servisima. 

Tako će vas tretirati kao jedinstvenog korisnika nadalje u  svim njihovim uslugama, što bi, ističu u Google-u, trebalo znatno pojednostavniti korićenje Google-ovih proizvoda. 

Što u prevodu znači, da Google nameće uslove o privatnosti koje svi moraju da prihvate, a za uzvrat će oni uredno beležiti svaku našu pretragu, svaki mail koji pošaljemo ili poruku na Google Talku, kao i svaki video koji pregledamo na YouTube-u. 

To se sigurno ne može nazvati unapređenjem usluga, jer to svakako nije. Već je to drsko i bezobrazno zadiranje u privatnost  svakog korisnika koji koristi njihove servise!!!

 

Šta nam onda preostaje… Preostaje nam da polako počnemo da se prebacujemo i navikavamo na usluge drugih pretraživača i servisa, i na taj način pokušamo zaštititi  ovo malo privatnosti koja nam je preostala.

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse