ČEDA TRAŽI MUP !

 

Čedomir Jovanović mogao bi da već od ovog leta bude srpski ministar policije ili spoljnih poslova, ukoliko Liberalno-demokratska partija posle izbora uđe u koalicionu vladu sa strankama Borisa Tadića i Ivice Dačića, saznaje list „Alo!“.

 

Čeda traži MUP!

 

Izvor iz vrha vlasti kaže da je, iako je još rano govoriti o postizbornim koalicijama, lider LDP-a još pre mesec dana izneo svoju ponudu Tadiću.

- U ceo ovaj aranžman niko iz vrha DS-a nije upleten, ali zato sa Jovanovićem ima kontakt jedan od nabližih saradnika Borisa Tadića sa Andrićevog venca. Predsednik Srbije i DS-a nije lično kontaktirao s Jovanovićem, nego su pregovori tekli preko tog Tadićevog saradnika. Predsednik LDP-a još nije dao konačan odgovor da li će posle izbora podržati sadašnju vladajuću koaliciju, ali je izrazio spremnost da do toga dođe ukoliko mu se obezbedi mesto ministra policije ili spoljnih poslova - priča sagovornik „Alo!“. On dodaje da je to samo jedna od opcija kako da sadašnja garnitura i posle 6. maja, za kada su zakazani parlamentarni i lokalni izbori, ostane na vlasti u Srbiji.

- Pojedini ljudi u vladajućoj koaliciji smatraju da bi najbolje bilo da Tadić i Dačić formiraju vlast sa Vojislavom Koštunicom, jer lider DSS-a ima najsličnije stavove s njima po pitanju nacionalne politike. I u tom slučaju on ne bi predstavljao nikakvu opasnost, za razliku od Jovanovića, koji uglavnom ima suprotne stavove o tim stvarima od sadašnje vlasti. Takođe, DS i SPS ne bi imali ništa protiv da ponovo vladu formiraju s URS-om, ali tu postoji problem, pošto se Mlađan Dinkić, prema istraživanjima, bori za cenzus.

Ukoliko budu procenili da bi im Dinkić bio korisniji partner, nije isključeno da neke od manjih stranaka, koje se sada nalaze u okviru DS-a, izađu na zajedničkoj listi s URS-om. Vlast će sve učiniti da zaobiđe Jovanovića, pa čak ako treba i da na taj način pogura URS da pređe neophodnih pet odsto kako bi prešao cenzus - objašnjava naš sagovornik.

U kabinetu Borisa Tadića, predsednika Srbije, juče nisu hteli da komentarišu saznanja „Alo!“.
- Predsedništvo se ne bavi stranačkim stvarima. To je naš odgovor - kažu na Andrićevom vencu
.

LDP: Još je rano

Zamoljeni da prokomentarišu naša saznanja, iz LDP-a su poručili da je o tome još rano razgovarati.
- O formiranju vlasti može da se razgovara tek nakon izbora!

Izvor: Alo

ceda ds ldp mup srbija

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse