TRGOVINA ORGANIMA: NEMA NIŠTA OD ISTRAGE EULEKSA!

 

Autor: Vladislav Jovanović, nekadašnji ambasador SRJ u Ujedinjenim nacijama.

 

Istraga o trgovini organima traje beskrajno, isključuju se UN a forsira se EU, odnosno Euleks, a znamo ko je u Euleksu, sve prijatelji Albanaca u toj njihovoj državi.

 

      

 

 

Ne sumnjam da Sjedinjene Američke Države stoje iza trgovine organima i verujem da ni osvežavanje ove afere neće ugroziti pozicije Hašima Tačija, kome dajem još četiri do pet godina vlasti. Tokom rata, tačnije bombardovanja 1999. godine, dok sam bio u Njujorku, nisam dobijao iz zemlje informacije i instrukcije te vrste, one su ostajale u krugu vlade, ako ih je i koliko ih je bilo.
 
 
Nisam optimista u pogledu utvrđivanja krivice za taj zločin. Nisam, jer se to monstruozno krivično delo očigledno zataškava, ne daje se potreban publicitet, snižava se stepen zgroženosti sveta, a da je to činio Srbin planeta bi do danas brujala. Reč je o kanibalizmu najgore vrste, da se čovek ubija i da se organi prodaju za novac. Ovo je gore, jer kanibali ubijaju da prežive, a ovde se ubija zbog profita.
 
 
 Umesto da se zapadna civilizacija nad tim zgrozi, jer se oni kunu u najviše vrednosti, ona je ćutala, svi osim retkih, poput Dika Martija. Vrše se opstrukcije da bi se cela stvar relativizovala i pokrila novim događajima. Oni žele da prođe vreme i da stvar ne bude tako zastrašujuća kao što sada izgleda. Još veći zločin je izbegavanje odgovornosti Zapada za to što se činilo, i manipulisanje sa krivičnom procedurom i utvrđivanjem krivice. Ponavljam, Euleksovi prijatelji su Albanci. Oni im pomažu da stanu na noge da taj međunarodni nadzor prestane. Poveriti istragu toj organizaciji, pa još uz to Amerikancu, čoveku iz zemlje koja je najviše kupovala organe, cinizam je najgore vrste.
 
 
A, Tači je njihov strategijski saveznik, a ako im kroz četiri ili pet godina i dopre nešto od tih informacija koje terete Tačija, dotle će on već da bude izraubovan i otići će u senku bez neke drame. U međuvremenu će izgraditi nekog novog, koji će imati manje opterećenja i koji će biti zapravo Tačijev istomišljenik. Zašto mislim da će i ovaj put stvar biti zataškana? Vrlo je značajno što je rusko tužilaštvo reagovalo u vezi sa klinikom „Medikus“. Rusija je stalni član Saveta bezbednosti, čiji su državljani bili žrtve.
 
 
U slučaju klinike „Medikus“, to je rađeno posle rata u toj njihovoj državi. Tokom rata, to je rađeno prisilno, a kasnije je stvar komercijalizovana.  Oni će te stavri da spinuju, da sve prođe i da ne dobije odgovarajući publicitet u sredstvima javnog informisanja. Osudiće možda nekog Turčina ili Izraelca, to će da ostane u okviru kriminalnih hronika. Neće biti publiciteta, jer bi to moglo da oživi ono što je glavno. Onineće dozvoliti da se vidi da su iza svega SAD. Sve je to po nalogu Amerike, a svi drugi to slede i izvršavaju.
 
 
Na delu je politika pasivnosti, nečinjenja, jer tek kada bi se iz sveta neko setio afere i kod nas bi ta tema našla mesta. To je deo ukupne politike nečinjenja prema Kosovu u celini. A to je verovatno neki dug koji su imali prema Zapadu. A, s druge strane, to je posledica odsustva srpske nacionalne svesti. Oni su je ismevali, a to i danas čine. To, kako kažete,nečinjenje, deo je politike nezameranja prema Zapadu, jer sve što su činili oko toga je manje-više prčkanje, a ne ozbiljno prozivanje Zapada. To nas je onesposobilo da dalje branimo Kosovo, kako bi to svaka država radila.
 
 
 
# Geto Srbija #

eulex kosovo organi taci trgovina

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse