Amerikanci ubili glavnog operativca pakistanske Al Qaide

 

Pripadnici Pakistanske obaveštajne službe smatraju da je Mansor bio odgovoran za nekoliko samoubilačkih atentata u poslednje četiri godine, koje su uglavnom izveli pakistanski talibani.

 

Fotografija vijesti

 

Noćas je u napadu američkih bespilotnih letelica na severozapadu Pakistana ubijen glavni operativac Al Qaide u toj zemlji Badar Mansor, javlja Hina.

On je stradao tokom noći u napadu bespilotnih letelica CIA-e u Miranšahu, glavnom gradu Severnog Vaziristana, uporištu pakistanskih talibana, saveznika Al Kaide, navelo je nekoliko pripadnika pakistanskih obaveštajnih službi i jedan pripadnik grupe pobunjenika.

Tokom noći jedna američka letelica je ubila četiri islamistička pobunjenika u Miranšahu, rekli su ranije pripadnici vojske, prenosi AFP.

"Badar Mansor je ubijen u raketnom napadu ove noći u Miranšahu", rekao je jedan neimenovani operativac pakistanske obaveštajne službe, a njegove kolege u Miranšahu su rekle da je sa njim stradala i supruga.

Nakon što je Iljas Kašmiri ubijen, Badar Mansor je postao šef Al Kaide u Pakistanu.

Jedan zapadni stručnjak za terorizam u regionu je rekao da je, u slučaju da njegova smrt bude potvrđena, to odlična vest za antiterorističku borbu u regionu jer je on bio jedna od glavnih meta Sjedinjenih Država i Pakistana.

Taj izvor je još rekao, da je Mansor bio šef mreže Al Kaide u Pakistanu i da su brojne zapadne obaveštajne službe radile na njegovom hvatanju.

Pripadnici Pakistanske obaveštajne službe smatraju da je Mansor bio odgovoran za nekoliko samoubilačkih atentata u poslednje četiri godine, koje su uglavnom izveli pakistanski talibani, saveznici Al Kaide, u kojima je ubijeno blizu 5.000 ljudi od 2007 godine.

 

Izvor: Hina

al qaida amerika pakistan

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse