U SLUČAJU VOJNOG UDARA, IRAN NAPADA SAD !

 

"Amerikanci vrlo dobro znaju kakav je Iran i koji su naši potencijali. Iran je u dobroj poziciji da uzvrati napadima na Ameriku širom sveta u znak odmazde", kaže iranski ambasador u Rusiji.

 

Fotografija vijesti

 

Iran ima potencijala za napad na američke vojne ciljeve u svetu ako ga napadnu Sjedinjene Države, prenela je u sredu ruska agencija Interfax reči iranskog ambasadora u Rusiji.

SAD je nametnuo sankcije Iranu usmerene na iransku glavnu banku, a američke banke dobile su ovlašćenja za zamrzavanje iranske imovine kako bi se prisilila vlada u Teheranu da odustane od razvoja nuklearnog programa.

Iranski ambasador Sejed Mahmud Reza Sajadi kazao je na konferenciji za novinare u sredu da će SAD pogrešiti ukoliko napadnu Iran. Vašington nije objavio takve planove. Američki predsednik Barak Obama u nedelju je u intervjuu za NBC rekao, kako veruje da je SAD van dometa iranskog oružja kao i da je Amerika usmerena na diplomatske napore u rešavanju spora oko razvoja iranskog nuklearnog programa.

"Amerikanci vrlo dobro znaju kakav je Iran i koji su naši potencijali", rekao je Sajadi. "Iran je u dobroj poziciji da uzvrati napadima na Ameriku širom sveta u znak odmazde... Napad na Iran bio bi za njih samoubistvo", poručio je iranski ambasador.

# Geto Srbija

amerika iran rat RUSIJA

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse