Marinci SAD-a ulaze u Iran?!

 

Sukob na pomolu! Grupa elitnih američkih komandosa operiše kod granice Irana, a mornarica gomila brodove u Persijskom zalivu.

Sve ukazuje na to da se približava veliki sukob Irana s jedne, i koalicije okupljene oko Izraela i SAD s druge strane. Tim specijalno utreniranih marinaca, koji su posebno obučeni za delovanje u ekstremnom okruženju, već operiše u blizini Irana, potvrdio je u četvrtak oficir specijalnih snaga vojske SAD.

Bombardovanje
Taj tim, poznat pod nazivom „Udružena jedinica za specijalne operacije - Savet za koordinaciju u Zalivu“, ima zadatak da nadgleda i koordinira vojne operacije američke vojske i naftom bogatih američkih saveznika u regionu (koje sve smatraju Iran smrtnim neprijateljem).
Vašington je spreman za rat u zalivu, potvrdio je državni sekretar za odbranu SAD Leon Paneta.
"Ne pravimo bilo kakve posebne korake. Zašto bismo? Znate, iskreno, mi smo potpuno pripremljeni da kontrolišemo situaciju", rekao je Paneta.
Američka mornarica je najavila da će napasti Iran ukoliko brodovi Islamske Republike pokušaju da zatvore Ormuski moreuz, najvažniju tranzitnu naftnu rutu na svetu.
Analitičari su najavili da će napad verovatno početi bombardovanjem iranskih nuklearnih postrojenja.
Naučnike ubio UN

Američka mornarica trenutno u Zalivu ima dve grupe brodova, predvođene nosačima aviona, a vojska je stacionirana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, Kuvajtu i drugim državama u regionu.
Istovremeno, Iran je optužio UN da je Mostafa Ahmadi Roshan, vrhunski nuklearni fizičar, ubijen 11. januara, stradao zbog curenja podataka iz sedišta te organizacije u Njujorku.
Zemljotres izazvali Ameri?

Teoretičari zavere, pogotovo oni koji tvrde da SAD imaju klimatsko i tektonsko oružje, jučerašnji zemljotres od 5,5 stepeni po Merkalijevoj skali proglasili su „sumnjivim“, pošto se dogodio baš u vreme najveće tenzije u regionu. Udar je pogodio grad Nejšabur, na severoistoku Irana, a povređeno je više od 30 ljudi.

No ratings yet - be the first to rate this.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse